Tapiokamel er perfekt til glutenfrit bagværk, da det er naturligt
frit for gluten - udskift op til 200 g af din mel med tapiokamel og få en sprødere
skorpe med mere farve. Tapioca mel bruges også til jævning af saucer og gryderetter,
panering og meget mere.
Tapioka er en stivelse udvundet fra rødderne af cassava planten,
en art hjemmehørende i de nordlige og nordøstlige regioner af Brasilien, men hvis
anvendelse nu er spredt over hele Sydamerika. Det er en flerårig busk tilpasset
de varme forhold i det tropiske lavland.
De særlige tapioca perler laves af roden fra cassava planten,
som indeholder stivelse, der gør at kuglerne kan formes. Selve perlerne har ingen
smag, og de skal derfor tilberedes inden de bruges. Det er også tilberedningen,
som gør at perlerne bliver skinnende og vingummi agtige
Hvad kan man bruge i stedet for Tapiokamel?
Tapiokamel kan
substitueres med arrowroot eller
kartoffelmel. Kartoffelmel, tapiokamel og arrowroot minder meget om hinanden i
konsistens. Arrowroot (pilerodsstivelse) kan tilføres saucer, hvor man ønsker
en klar sauce/væske, ligesom kartoffelmel.
Tapiokamel, eller som det også kaldes; tapiokastivelse, er
samme produkt, men det kan bruges i mange forskellige sammenhænge udover
bagværk. Udover, at denne tapiokamel er glutenfri, er det altså også et rigtig
godt produkt til plantebaserede måltider.
Maizenamel er ren majsstivelse, der kan anvendes i stedet
for kartoffelmel. Bruges for eksempel til kagecreme, frugtgrød, saucer og
sammenkogte retter.
Se alle de bedste opskrifter med Tapioka | let og godt på Kogebog.dk 💘
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------