Alle elsker bearnaisesauce. Og den hjemmelavede version
overgår langt den færdigkøbte.
Der skal en god sauce fra Kogebog.dk til god mad. Husk saucen
Jensen
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 10 min. Portionen
giver knap 4 dl sauce / til 4 personer
Er I kun to, så
halver opskriften.
# Ingredienser
260 g klaret smør
2 spsk frisk estragon, grofthakket
2 spsk frisk kørvel, grofthakket
1 skalotteløg, finthakket
4 hele peberkorn, let knuste
1 dl hvidvinseddike
6 æggeblommer
salt
1 knivspids cayennepeber
* Tilberedning
1. En mellemstor gryde fyldes halvt op med vand.
Vandet opvarmes til kogepunktet.
Vælg en ildfast skål, der passer ned i gryden. Skålen må
ikke røre vandet.
2. Smørret smeltes i en anden gryde.
Tag 1 spsk estragon og 1 spsk kørvel fra og stil det til side.
Kom peberkornene i en lille gryde sammen med eddike,
skalotteløg samt
resten af den hakkede estragon og kørvel.
Lad denne blanding simre i 4-6 min, til væden er blevet
reduceret med to tredjedele.
Hæld den indkogte væde over i den ildfaste skål og placer
den over vandbadet.
Vandet i gryden skal være lige under kogepunktet.
Tilsæt æggeblommerne og pisk til massen er tyk og cremet.
3. Tag skålen af vandbadet og pisk gradvist det klarede smør
i saucen.
Pisk grundigt mellem hver tilsætning.
Kokketips
Saucen sies ned i en ren gryde og smages derefter til med
salt og cayennepeber.
Den sidste estragon og kørvel røres i saucen umiddelbart
inden serveringen.
Saucen serveres lun, den må ikke blive for varm.
Skulle saucen skille, kan den muligvis reddes ved at
tilsætte lidt koldt vand og piske den godt igennem.
Saucen kan holdes varm over et vandbad, godt tildækket med
husholdningsfilm.
Klaret smør
Klaret smør branker ikke så nemt som almindeligt smør og er
derfor velegnet til stegning.
Til 100 g klaret smør: skær 180 g smør i tern.
De kommes i en lille gryde, som placeres over vandbad.
Smørret smeltes langsomt. Undgå omrøring.
Tag gryden af varmen og lad smørret køle let af
Fjern forsigtigt skummet fra overfladen.
Hæld forsigtigt det klarede smør over i en skål.
Lad bundfaldet blive tilbage i gryden.
Bundfaldet smides ud, mens smørret opbevares i en lufttæt
boks i køleskabet.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.