En spændende dessert med delikat blommecreme indeni. Server gerne desserten efter en lettere frokost eller middag.
• I stedet for sukker kan du anvende udblødte rosiner.
• Blommer indeholder meget betakarotin.
Forberedelse 25 min + hvile. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Ingredienser:
25 g + 100 g smør eller margarine
2 æg
1 nip salt + salt til kogningen
1 dl kvark
3 ½ dl hvedemel + mel til bagebordet
8 modne blommer
8 stykker hugget sukker
80 g digestive kiks, smuldrede
50 g malede mandler
1 tsk kanel
flormelis til pynt
* Tilberedning:
1. Læg 25 g fedtstof, æg, 1 nip salt, kvark og mel
i en skål og ælt det sammen til en smidig dej.
Pak dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet 30 min.
2. Skyl og udsten blommerne.
Læg 1 stykke sukker i hver blomme på stenens plads.
3. Læg dejen på et melet bage- bord og form den
til en rulle som er 5 cm i diameter.
Del rullen i 8 lige store stykker.
Tryk de 8 dej stykker ud til de er flade.
Pak blommerne ind i dejen som kugler (se Tips).
4. Bring rigeligt med saltet vand i kog.
Læg kuglerne i vandet og lad dem simre let
ved svag varme i 20 min.
5. Smelt 100 g fedtstof på en pande og tilsæt
smuldrede kiks, malede mandler og kanel.
Bland godt og lad det få en gylden farve.
Læg blandingen i en dyb tallerken.
Tag forsigtigt kuglerne op af det kogende vand.
Lad dem dryppe godt af.
Rul dem i mandelblandingen.
Drys lidt ekstra mandelblanding og flormelis over.
Server straks.
Blommekugler med mandler:
Pr. portion: Energi: Kcal 697 = kJ 2927
Kulhydrat 67 g Protein 15 g Fedt 41 g (53%) Fibre 6 g
Tips:
Læg 1 blomme på det flade dejstykke.
Beklæd blommen med dej så det bliver en kugle.
Tryk sammenføjningerne godt til.
Rul de færdige kugler i mandel- og kikse-blandingen
så de bliver helt dækkede.
Tryk forsigtigt til med fingrene så blandingen fæstner sig.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.