En herlig ret, der varmer helt ned i tæerne! Her er alle de
bedste opskrifter samlet – se også menuforslag nederst 💘
Forberedelsestid: 25 min. Tilberedningstid: 30 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
125 g smør
2 stilke finthakkede blegselleri
2 finthakkede gulerødder
1 finthakket løg
0,8 dl hvedemel
1,25 l hønsebouillon
3 dl fløde
5 dl tilberedt, hakket kylling
salt og hvid peber efter smag
½ tsk stødt muskat
friskhakket persille
Croutoner:
8 skiver daggammelt brød
2,5 dl olie
* Tilberedning
1. Opvarm smørret ved lav varme i en stor tykbundet gryde.
Tilsæt blegselleri, gulerødder og løg og svits det under
stadig omrøring i 10 min, eller indtil ingredienserne er bløde, men ikke brune.
Tag gryden af varmen og rør melet i.
Stil atter gryden over
på varmen under omrøring i 2 min.
2. Tag gryden af varmen og rør gradvist suppe og fløde i.
Stil gryden over på varmen igen og rør konstant, indtil det
koger og jævner.
Rør kødet i og lad det små koge uden låg i 2-3 min.
3. Croutoner: Skær skorpen af brødet og kasser den.
Skær brødet i terninger på 1 cm.
Opvarm olien i en mellemstor gryde.
Steg halvdelen af brødet ad gangen og vend det om
nødvendigt, indtil det er gyldenbrunt.
Afdryp det på et stykke køkkenrulle.
4. Krydr suppen med muskatnød og server den i portionsskåle
drysset med croutoner og persille.
Prøv sammen med:
Hovedret: Svamperisotto
Dessert: Chokolade
og mandellagkage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.