Her får du risdessert i flere spændende udgaver. Vælg mellem
citron og vanilje, med appelsin, med citron og kanel, fersken eller røde
safranris. Det er let og lækkert.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 35 min. 6 personer.
# Ingredienser
50 g smør
100 g melis
125 g arborio ris
6 dl mælk
2½ dl piskefløde
skal af 2 usprøjtede citroner
5 kardemommefrø
1 stang vanilje
* Tilberedning
Opvarm smørret og sukkeret i en gryde for lav varme, indtil
sukkeret er opløst og blandingen er lys karamelfarvet, ca. 5
min.
Rør risen i karamellen.
Tilsæt mælk, fløde, skal af 1 citron og kardemomme.
Flæk vaniljestangen, og skab kornene ud i gryden.
Bring den i kog for lav varme under stadig omrøring.
Lad risen koge for meget svag varme 30 min. Rør af og til.
Fordel grydens indhold i portionsglas, og pynt med
citronskal.
Server desserten lun.
Cremet risdessert med appelsin
Kog risen i mælk og fløde.
Tilsæt sukker, 2 nip ingefær, kandiseret appelsinskal og
1 spsk appelsinlikør.
Cremet risdessert med citron og kanel
Bring 5 dl vand i kog med 1 nip salt, skallen af 1 citron og
1 stk hel kanel. Tilsæt 200 g arborio ris.
Lad vandet koge væk under omrøring, og tilsæt 1 liter mælk
opvarmet med 200 g melis.
Cremet risdessert med fersken
Lad 100 g ris simre i vand 5 min.
Dryp af og kog risen i 5 dl mælk med 1 flækket stang vanilje.
Køl af og rør 2 dl flødeskum i.
Server med skiver af pocheret fersken.
Cremede røde safranris
Kog 100 g røde ris i 7½ dl mælk og 2½ dl fløde med
skallen af 1 citron, 200 g melis og 1 nip safran.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Risdessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------