Denne cremede dessert er smagt til med vanilje og appelsin.
Er du ude efter noget rigtig lækkert, så skulle du lave denne vaniljedessert.
• Server friske bær til cremen, så får du ekstra vitaminer
med i købet.
Forberedelse 45 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Ingredienser:
3¾ dl mælk
2 vaniljestænger
1 nip salt
4 æg
½ dl sukker
½ dl hvedemel
1 tsk kartoffelmel
1 appelsin
1¼ dl piskefløde
PYNT:
reven. chokolade
kirsebær
* Tilberedning:
1. Hæld mælken i en gryde.
Flæk vanilje stængerne og skrab kornene ud.
Læg bælgene i mælken og varm den op,
men lad den ikke koge.
Tag gryden af og kom kornene i.
Tag bælgene op. Tilsæt et nip salt.
2. Del æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne luftige med sukkeret.
Bland mel og kartoffelmel og sigt det i æggesnapsen.
3. Rør den varme mælk i æggesnapsen under
stadig omrøring.
Opvarm blandingen under omrøring til cremen
er jævn og tyk.
Stil gryden i et koldt vandbad og
rør rundt til den er kold.
4. Skyl og skrub appelsinen. Riv skallen fint.
Halver appelsinen og pres den ene halve.
Bland appelsinskal og 1 spsk friskpresset
appelsinsaft i cremen.
5. Pisk æggehviderne og fløden fast hver for sig.
Vend først æggehviderne og så fløden i cremen.
Fyld portionsforme med creme og stil dem på køl
til de skal serveres.
Pynt med reven chokolade og kirsebær.
Cremet vaniljedessert;
Pr. portion: Energi: Kcal 316 = kJ 1327
Kulhydrat 22 g Protein 12 g Fedt 20 g (60%) Fibre 0 g
Tips:
Chokoladecreme:
Kom 50 g reven mørk eller hvid chokolade
i mælken og lad chokoladen smelte.
Pynt cremen med reven hvid chokolade og
frisk frugt.
Mokkacreme:
Bland 2½ dl mælk med 1¼ dl stærk kaffe.
Tilsæt 1 dl sukker.
Fortsæt så efter opskriften fra trin 2.
Pynt med mokka-chokoladebønner.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.