En sød citrussmag med blot en antydning af bitterhed. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter. Se menuforslag nederst.
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 5 min. Kuverter:
6
# Ingredienser
6 appelsiner
0,8 dl Cointreau
2,5 dl perlesukker
serveres med cremefraiche
* Tilberedning
1. Skær en 2 cm skive af hver ende af appelsinerne med en
skarp kniv, så man kan se frugtkødet.
Skræl appelsinerne fra top til bund. Fjern også det hvide
skind.
Skær appelsinerne i skiver på 1 cm, sæt skiverne sammen
igen, fæstn dem med en tandstikker og sæt dem i et ildfast fad.
Overhæld fadet med Cointreau og stil det til side.
2. Hæld sukker i en stor tykbundet gryde og opvarm det ved
jævn varme uden at røre rundt i det, indtil sukkeret er smeltet og gyldenbrunt.
Tag gryden af varmen og stil den til side, indtil boblerne
er forsvundet.
3. Fjern tandstikkerne fra appelsinskiverne.
Hæld karamelmassen ud over appelsinerne og lad den størkne.
Portionsanret appelsinerne på små skåle og server dem med
cremefraiche.
Den lidt syrlige smag er en god modsætning til den søde
karamel.
Bemærk
Appelsinerne kan tildækkes og stilles i køleskab i
adskillige timer eller natten over, så bliver karamellen blødere og mere
sirupsagtig.
Prøv sammen med:
Forret: Spaghetti med pestosauce
Hovedret: Djævelske
koteletter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.