Køl ned med stil og nyd med velsmag! Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 30 min + natten over i fryser.
Tilberedningstid: 10 min. Kuverter: 6-8
# Ingredienser
250 g blødgjort flødeost
1,8 dl flormelis
3 dl cremefraiche
3 dl piskefløde
0,8 dl citronsaft
1 tsk vaniljeessens
Passionsfrugtsirup:
170 g passionsfrugt i lage (fra dåse)
1,2 dl frisk passionsfrugtmos
0,6 dl sukker
* Tilberedning
1. Beklæd en 23 cm rund kageform med husholdningsfilm.
Pisk flødeost og flormelis med en elpisker i en stor skål,
indtil det er godt blandet og jævnt.
Tilsæt cremefraiche, piskefløde, citronsaft og vaniljeessens.
Pisk ostemassen, indtil den er jævn og cremet.
2. Hæld ostemassen over i formen.
Dæk den til og frys den i 2 timer, eller indtil den er
næsten frossen.
Pisk den ved høj styrke i en skål, indtil den har en jævn
konsistens.
Hæld den over i formen igen og frys den i adskillige timer
eller natten over.
3. Passionsfrugtsirup:
Bland passionsfrugt, lage, frugtmos og sukker i en lille
gryde.
Rør i frugtsiruppen ved jævn varme, indtil sukkeret er
opløst.
Kog den i endnu 5 min, indtil den er kogt ind og jævnet.
Afkøl den ved stuetemperatur.
4. Vend ostekagen ud på et serveringsfad
(måske skal den vendes igen, så den pæneste side vender
opad).
Øs siruppen hen over ostekagen. Lad den stå i 10 min
Prøv sammen med:
Forret: Spaghettini
med citronflødesauce
Hovedret: Svinekoteletter
med varm pastasalat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.