Fisken smager specielt godt, når den er skånsomt lavet i ovnen sammen med gulerødder, selleri, porre og persille. Fisken er tilberedt
med meget lidt fedt og med mange vitaminrige grønsager.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 20-25 min. 4 portioner
#Ingredienser
800 g torske- eller sejfileter
3 spsk friskpresset citronsaft
salt og hvid peber
1 porre
3 gulerødder
1 persillerod
1 rodselleri (ea. 300 g)
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 bundt persille
2 spsk smør eller margarine til fadet
1 dl fiskebouillon
1 dl tør hvidvin
1 spsk cremefraiche
* Tilberedning
1. Skyl og tør fiskefileterne med køkkenrulle.
Krydr med citron, salt og hvid peber.
Skyl porren godt og skær den i ringe.
Skyl og skræl gulerødder, persillerod og rodselleri
og skær i tern. Pil og hak løg og hvidløg fint.
2. Sæt ovnen på 200 °C.
Skyl og hak persillen, gem nogle blade til garnering.
Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof.
Smelt 1 spsk fedtstof i en gryde og svits porre,
gulerødder,
persillerod, rodselleri, løg, hvidløg og persille ved jævn
varme i
ca. 1 min under omrøring.
Hæld fiskebouillon og hvidvin på.
Krydr med salt og peber og bring i kog.
Hæld blandingen over i det smurte ovnfaste fad.
3. Læg fiskefileterne oven på grønsagerne og fordel resten
af fedtstoffet henover. Stil fadet i ovnen i 20-25 min.
4.Tag fadet ud af ovnen.
Løft forsigtigt fiskefileterne op og fordel cremefraiche
over
grønsagerne. Drys med hakket persille.
Server straks med fx kartoffelmos.
Tips:
Kartoffelmos: Skræl og tern 1 kg melede kartofler.
Kog dem møre i vand uden salt.
Lad kartoflerne dryppe af i et dørslag og hæld
dem tilbage i gryden.
Mos eller pres kartoflerne og bland dem med
2½ dl varm mælk og 1 spsk smør, til mosen er
glat og ensartet.
Smag til med salt, peber og reven muskatnød.
Specielt smuk bliver fiskeretten hvis grønsagerne,
undtagen porren, skæres eller rives i lange tynde
juliennestrimler.
Skær porren i 5 cm store bidder og striml dem
derefter på langs.
Ovnfisk med grønsager:
Pr. portion: Energi: Kcal 277 = kj 1163
Kulhydrat 12 g Protein 37 g Fedt 9 g (29%) Fibre 5 g
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.