Gullasch er en
kraftig og krydret ungarsk ret, som tilberedes med en god portion paprika.
Desuden bidrager hvidløg, kommen, cayennepeber og løg til den kraftige aroma og
smag.
Tid: 1½ time, heraf
1-1½ time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
600 g skært oksekød
i tern
½ dl hvedemel
2 spsk paprika
1 tsk kommen
½ tsk cayenne peber,
½ tsk salt
2 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
4 dl oksebouillon
(vand + terning)
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
tern.
Bland mel med alle
krydderierne og vend kødet i det.
Læg kødet i en stor
gryde.
2. Pil løg og
hvidløg. Skær løgene i både. Hak hvidløgene fint.
Udkern peberfrugterne og skær dem i store tern.
3. Læg løg og
peberfrugter i gryden. Hæld bouillonen på.
4. Stil gryden med
låg på i en 200 °C varm ovn i 1-1½ time.
5. Server gullaschen
med lidt cremefraiche -
samt kogte kartofler
eller ris og en blandet grøn salat.
Tips: Retten kan med fordel laves i en stegeso.
Husk at lægge
stegesoen i blød i koldt vand 15 min før brug.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------