Ris og bønner er en kategori af retter fra mange kulturer
rundt om i verden, hvor basisfødevarer blandes. Kombinationen giver vigtige næringsstoffer og kalorier.
Til 4 pers
# Ingredienser
75 g sorte bønner,
udblødte, i rigeligt vand natten over,
skyllede og
afdryppede, kogt i ca. 1 time (gem kogevand)
1 løg, hakket
5 fed hvidløg,
hakkede
2¼ dl hønse- eller grønsagsbouillon
2 spsk olie
175 g langkornede
ris
2½ dl kogevand fra
de sorte bønner, samt bønnerne
½ tsk stødt
spidskommen
salt og peber
Til pynt
3-5 forårsløg i
tynde skiver
2 spsk hakkede,
friske korianderblade
* Tilberedning
1 Kom løg, hvidløg
og bouillon i en foodprocessor og
blend, til det har
konsistens som en klumpet sauce.
2 Varm olien i en
tykbundet gryde og svits risene, til de er gyldne.
Tilsæt løgblandingen
sammen med kogevandet
fra bønnerne og
bønnerne.
Tilsæt spidskommen
og smag til med salt og peber.
3 Læg låg på og kog
for jævn til svag varme i ca. 10 min,
eller til risene
akkurat er møre.
De skal have en
grålig farve og smage lækkert.
4 Rør risene løse
med en gaffel og
lad dem hvile i 5 min
under låg.
Server retten
drysset med forårsløg og korianderblade.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------