Denne risotto er meget nem at lave, og er et must for dem
der holder af blåskimmelost - det kræver blot bouillon, risotto-ris og
gorgonzola ost.
Til 4 pers
# Ingredienser
3 spsk smør
1 spsk olie
1 lille løg, fint
hakket
50 g bacon uden
svær, i tern
275 g arborio ris
1¼ liter grønsags-
eller hønsebouillon, på kogepunktet
salt og peber
125 g gorgonzola
* Tilberedning
1 Smelt 2 spsk smør
sammen med olien i en dyb gryde for svag varme.
Rør løg og bacon i
og svits under jævnlig omrøring, til bacon
begynder at brune og
løget er blødt.
Tilsæt risene og
rør, så de dækkes af smør og olie.
Svits under omrøring
i 2-3 min, eller til risene er gennemsigtige.
2 Tilsæt lidt efter
lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og
tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene
absorberer hver
tilsætning.
Øg varmen til jævn,
så bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller
til al væden er absorberet, og risene er cremeagtige.
Smag til med salt og
peber.
3 Tag gryden fra
varmen og tilsæt resten af smørret. Rør det sammen.
Derefter smuldres
halvdelen af blåskimmelosten i og røres ud, til den smelter.
Krydr med masser af
peber.
4 Anret risottoen på
4 varme tallerkener.
Resten af
blåskimmelosten smuldres over risottoen inden servering.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------