Lav et lækkert og smagfuldt måltid med denne rosmarin- og
citronrisotto! Med en perfekt balance mellem den aromatiske smag af rosmarin og
citronens friskhed
Til 4 pers
# Ingredienser
2 usprøjtede
citroner
1 spsk olie
3 spsk smør
1 lille løg, fint
hakket
1 spsk finthakket,
frisk rosmarin
275 g arborio ris
12 dl grønsags-
eller hønsebouillon, på kogepunktet
salt og peber
75 g friskrevet
parmesan eller mozzarella
* Tilberedning
1 Riv citronskal og
sæt den til side.
Pres saften ud af
citronerne i en lille gryde og
sæt den over for
jævn varme, til den er lige ved at koge.
2 Varm olien med 2
spsk af smørret i en stor gryde
for jævn varme, til
smørret er smeltet.
Rør løg og halvdelen
af rosmarinen i og svits under
jævnlig omrøring i 5
min, eller til løget er blødt og klart.
Dæmp varmen, tilsæt
risene og bland, så risene dækkes
af olie og smør.
Svits under konstant
omrøring i 2-3 min, eller
til risene er
gennemsigtige.
3 Rør lidt efter
lidt den varme bouillon i, en øseskefuld ad gangen,
skiftevis med den
varme citronsaft.
Rør konstant og
tilsæt mere væde, efterhånden som risene
absorberer den.
Øg varmen til jævn,
således at bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller
til al væden er absorberet, og
risene er cremede.
Smag til med salt og peber.
4 Tag risottoen fra
varmen og tilsæt resten af smør og rosmarin.
Bland det godt
sammen og rør derefter parmesan i, til den smelter.
Fordel risottoen på
4 tallerkener og drys revet citronskal over.
Server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------