Risotto med kylling
og svampe smager helt fantastisk, og denne klassiske italienske ret med
cashewnødder er let at lave. Et sikkert hit på middagsbordet!
Til 4 pers
# Ingredienser
50 g smør
1 løg, hakket
250 g kyllingefilet
uden skind og ben, skåret i tern
350 g arborio ris
1¼ liter
hønsebouillon, på kogepunktet
1 tsk stødt
gurkemeje
1½ dl hvidvin
75 g champignoner,
skivede
50 g cashewnødder,
halverede
salt og peber
Til pynt:
rucolasalat
friskhøvlet parmesan
friske
basilikumblade
* Tilberedning
1 Smelt smørret i en
stor gryde for jævn varme.
Tilsæt løg og svits
under jævnlig omrøring i 5 min, eller til det er blødt.
Tilsæt kyllingekød
og svits under hyppig omrøring i yderligere 5 min.
Dæmp varmen, tilsæt
risene og bland, så de dækkes af smør.
Svits under konstant
omrøring i 2-3 min, eller til risene er gennemsigtige.
Rør gurkemeje i og
tilsæt vin og kog under konstant omrøring i 1 min,
eller til den er
kogt ind.
2 Tilsæt lidt efter
lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og
tilsæt mere væde, efterhånden som risene absorberer den.
Øg varmen til jævn,
så bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller
til al væden er absorberet, og risene er cremede.
Omkring 3 min inden
risene er færdige, røres svampe og cashewnødder i.
Smag til med salt og
peber.
3 Fordel rucola på 4
tallerkener.
Tag risottoen fra
varmen og fordel den hen over rucolaen.
Drys parmesanspåner
og basilikum over og server.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------