En skøn grød af byggryn og hvedekerner med sød appelsin, abrikoskompot og hirseflager. En frisk grød med frugt og velsmag.
# Ingredienser
Abrikoskompot:
250 g tørrede abrikoser
4 dl vand
1½ spsk sukker
2 appelsiner (ca. 550 g)
3 spsk friskpresset citronsaft
Trekornsgrød:
2 dl vand
50 g mellemfine byggryn (ca.¾ dl)
50 g knækkede hvedekerner (ca.¾ dl)
1 liter mælk
4 spsk hirseflager
1 tsk groft salt
* Tilberedning
Abrikoskompot:
Klip abrikoserne i strimler og kom dem i en gryde sammen med
vand og sukker.
Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under
låg i ca. 12 min.
Hæld abrikosblandingen i en skål og mos den let.
Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form.
Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så bådene
løsnes,
uden at hinderne følger med - gem saften.
Skær appelsinfileterne i mindre stykker.
Vend appelsinstykker og -saft i abrikoserne.
Smag til med citronsaft.
Trekornsgrød:
Bring vand, byggryn og hvedekerner i kog i en tykbundet
gryde.
Kog blandingen under omrøring i ca. 1 min.
Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog.
Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
Rør af og til.
Tag låget af gryden og lad grøden koge ved svag varme i ca.
10 min.
Tilsæt hirseflager og salt og kog yderligere ca. 5 min,
stadig under omrøring.
Smag grøden til.
Server trekornsgrøden sammen med lun eller kold
abrikoskompot.
Tips: Grøden kan også serveres med koldt smør og
kanelsukker
(blandingsforhold: 1 tsk kanel blandet med 2 spsk sukker).
Kompotten kan også serveres til syrnede mælkeprodukter, fx
tykmælk.
Se alle de bedste opskrifter med Grød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.