Her er en variant på
de lækre, men meget fede gifler, som er almindelige på det franske morgenbord. Det
smager bare så godt.
Tid: 1½ time, heraf
20 min for dejen at hvile koldt, 30 min hævning
og 10-12 min i ovnen.
Brødene er
fryseegnet. Holdbarhed ca 9 mdr. 16 stk.
# Ingredienser
25 g gær
3 dl vand
1 æg
1 tsk salt
9-10 dl hvedemel
125 g køleskabskold
margarine
PENSLING:
2-3 spsk smeltet
smør
1 æg
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
skålen.
Hæld lunkent vand på
og rør til gæren er opløst.
2. Tilsæt æg, salt
og det meste af melet.
Ælt dejen til den er
smidig og slipper skålen.
3. Tag dejen op på
et melet bord.
Rul den ud til en
plade, ca 25x40 cm.
4. Skær eller høvl
margarinen i tynde skiver med en ostehøvl.
Læg dem på den halve
dej.
Fold den anden
halvdel over og tryk kanterne til.
5. Rul dejen ud til en
firkantet plade, ca 1 cm tyk.
Fold denne i 3 lag.
Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile koldt ca 20 min.
6. Rul dejen ud igen
og fold den i 3 lag, gentag yderligere en gang.
7. Del derefter
dejen midt over.
Rul den ud til en
aflang kage, ca ½ cm tyk, 10 cm bred og 40 cm lang.
Skær den i
trekanter.
Pensl dem med
smeltet smør.
8. Rul trekanterne
sammen fra den brede ende mod spidsen.
Læg giflerne på en bageplade
med bagepapir.
Lad dem hæve under
et klæde ca 30 minutter.
Pensl dem med
sammenpisket æg.
9. Bag giflerne midt
i en 250 °C varm ovn i 10-12 min.
Lad dem køle af på
en rist.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------