Lav et skønt kaffebrød er denne korendekage med
chokoladeovertræk. Det er en gærkage efter ældre norsk opskrift. Korendekagen behøver
ikke chokoladeovertræk, du kan blot drysse med flormelis.
Hævetid: ca 40 min.
Bagetid: ca 50 min. 1 høj randform ca 2 liter
# Ingredienser
25 g gær
1 dl mælk
350 g (6 dl)
hvedemel
175 g blødt smør
100 g (1¼ dl) melis
3 æg
150 g (2½ dl)
korender
Glasur:
150 g mørk chokolade
1 spsk smør
nøddekerner til drys
* Fremgangsmåde
Rør gæren ud i
håndvarm mælk.
Smørret smuldres i
ca 300 g hvedemel.
Tilsæt sukker og æg.
Hæld gærblandingen over.
Slå dejen sammen.
3. Hæld kogende vand
over korenderne og lad dem dryppe af.
Dup dem tørre i køkkenrulle og kom dem i dejen.
Ælt den, til den er
smidig.
Lad den hæve, lunt
og tildækket, i ca 25 min.
4. Smør formen
grundigt og drys med rasp.
Slå dejen ned og ælt
den let.
Læg den i formen og
lad den efterhæve i et kvarter.
5. Bag kagen i en
varm ovn ved 180 °C i ca 50 min.
Mærk med en kagenål,
om den er færdig.
Vend den ud på
bageristen og lad den afkøle.
6. Smelt chokoladen
over vandbad og rør den blank med smør.
Smør chokoladen forsigtigt ud over kagen og lad den stivne.
Pynt med mandler
eller nøddekerner, inden glasuren er helt stiv.
Tips: Kagenålen (el. stegespid, evt. en
trætandstikker) stikkes ind i kagen og trækkes ud igen.
Er den ren, dvs.
uden »våd« dej, er kagen færdig!