Af og til må man
lade hånt om både økonomi og kalorier. Her får du opskrifter på en helt
overdådig kage, der kan serveres som dessert eller til kaffen efter maden.
En kagedrøm. I
stedet for figner kan du bruge grønne blommer.
Til 8-10 personer. Tilberedningstid:
ca 1 time. Bagetid: 10 min. Fryseegnet uden fyld
# Ingredienser
500 g rå
marcipanmasse
125 g (2½ dl) flormelis
3-4 æggehvider
100 g
overtrækschokolade
5 dl piskefløde
4 spsk kaffe- eller
orangelikør
1 ds figner
1 ds mandariner
3 skiver ananas (fra
ds)
* Fremgangsmåde
1. Kom
marcipanmassen i en tykbundet kasserolle og varm den op over svag varme.
Tag gryden fra
varmen, sigt flormelis i og rør grundigt.
2. Tilsæt æggehviderne,
en ad gangen, og rør godt mellem hver.
Sæt kasserollen over varmen af og til, så massen holder sig lun.
Konsistensen er meget forskellig i kold og varm tilstand.
3. Man holder op med
at tilsætte æggehvider, når massen er så blød, at den kan sprøjtes ud gennem en
sprøjtepose - altså ikke for stiv, men heller ikke for flydende.
4. Mens massen endnu
er varm, kommes den i en sprøjtepose eller i et kræmmerhus lavet af 2 lag
bagepapir.
5. Kom et lag
kransekage på den smurte bund til en springform.
Derefter sprøjtes toppe i kanten.
Af den tiloversblevne kransekagemasse sprøjtes ganske små toppe ud på et stykke
bagepapir.
De skal bruges til
pynt.
6. Sæt tærtebunden
og de små toppe i en varm ovn ved 225 °C.
Tærten skal have ca 10 min, toppene kun 6-7 min.
Pas på at bagværket
ikke bliver for brunt!
7. Lad begge dele
afkøle på en bagerist.
8. Imens smeltes
chokoladen, enten over vandbad eller på kaffemaskinens varmeplade.
9. Når tærtebunden
er kold, smøres 2/3 af den smeltede chokolade ud over den.
Lad den stivne.
10. Lad alle frugterne
dryppe godt af. Skær dem evt. i mindre stykker.
11. Pisk fløden
meget stiv og bland forsigtigt likøren i.
Hvis tærten ikke
skal serveres med det samme, må du komme et par blade smeltet husblas i
flødeskummet.
12. Bland halvdelen
af den afdryppede frugt og læg den i bunden af tærten.
Top fløden op inden
for kanten.
Fordel resten af
frugten sammen med de små kransekagetoppe over det hele.
13. Resten af
chokoladen fyldes i et lille kræmmerhus.
Klip et ganske lille
hul i spidsen og sprøjt chokoladen ud over tærten i tynde »snore«.