Til nytår og til fastelavn spiser man "Krapfen" i Østrig og Tyskland. Og hvis man ikke kan stå for "berlinere", så falder man også for "Krapfen" ❤
Til 4 personer. Til
ca 12 stykker. Tilberedning: 50 min.
# Ingredienser
50 g tørrede abrikoser
2 æg
50 g sukker
1 knsp salt
1 appelsin (økologisk), reven skal af
140 g mager kvark
200 g hvedemel
½ brev bagepulver
1¼ dl mælk
3 l olie
50 g sukker
1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk)
* Tilberedning
1. Abrikoser skæres i små terninger.
Æg, sukker, salt og reven skal af 1 appelsin røres cremet i
5 min med elpiskeren.
Kvark røres i.
Hvedemel og ½ brev bagepulver sis og blandes i sammen med 1¼
dl mælk.
Abrikosterningerne blandes i.
2. Olie varmes op til 160 °C i en frituregryde eller
en bred, høj gryde.
Dyp en spiseske i den varme olie, og læg 4 skefulde dej ad
gangen i gryden.
Disse "Krapfen" bages i 3-4 minutter på hver side.
3. Lad kagerne dryppe af på køkkenrulle.
Bland sukker og vaniljesukker og rul de varme "Krapfen"
deri.
Færdigkøbt chokolade- eller appelsinsauce passer til.
Energi pr. stk: 5 g protein, 10 g fedt, 24 g kulhydrater =
208 kcal (869 kJ)
INFO: Krapfen (også kaldt Berliner Pfannkuchen, Berliner eller
Berlinerbolle) er en fortrinsvis tysk og centraleuropæisk form for beignetdej-bagværk,
der laves af sød (gær)dej, som koges i fedt eller olie og som har fyld af marmelade
eller syltetøj. Som regel har Berliner Pfannkuchen glasur, sukker eller flormelis
på toppen. Fyldet sprøjtes ind i kagen efter kogningen.
Betegnelsen for spisen varierer i forskellige dele af
Tyskland. Mens de fleste kalder dem Berliner eller Berliner Ballen, kender man
dem som Pfannkuchen i Berlin, Brandenburg og Sachsen – mens Pfannkuchen i
resten af Tyskland refererer til pandekager. I det sydlige og centrale Tyskland
og i størstedelen af Østrig kendes de som Krapfen, i Hessen som Kraeppel eller Kreppel,
mens de i Rheinland-Pfalz hedder Fastnachtsküchelchen.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.