Disse spændende krydderurteflutes laves med persille og
purløg men andre krydderurter kan også bruges. Perfekt til en let suppe eller
blot med en klat smør.
6 stk a 325 g. Tilberedningstiden for krydderurteflutes er ca 2½ time. Heraf er arbejdstiden ca 20 min.
# Ingredienser til krydderurteflutes:
50 g smør
6 dl mælk
50 g gær (1 pakke)
2 spsk sukker
1 spsk groft salt
200 g hytteost
2 dl purløg (svarende til1 bundt)
2 dl persille (ca ½ bundt)
400 g sigtemel
600 g hvedemel (ca 10 dl)
1 æg til pensling
2 dl sesamfrø (110 g) som drys
*
Sådan laver du krydderurteflutes:
Start med at smelte smør og blande det i mælken.
Smuldr gæren og rør den ud i blandingen.
Tilsæt sukker, salt og hytteost.
Skyl og finhak purløg og persille.
Tilsæt krydderurterne, sigtemel og ca. ¾ af hvedemelet.
Ælt nu ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af
evt. mere mel.
Dejen skal være smidig, blød og glat.
Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur.
Form 6 flute ca. 30 cm lange.
Fordel dem på 2 bageplader med bagepapir og lad dem
efterhæve ca. ½ time ved stuetemperatur.
Pensl med æg og drys med sesamfrø.
Bag flutene midt i ovn ved 200 °C i ca 25 min.
De skal være lysebrune og lyde hule ved bank på undersiden.
Afkøl krydderurteflutene på en rist.
Og så er dine krydderurteflutes klar til servering
Tips til
krydderurteflutes
Da der kommer seks flutes, kan du eventuelt halvere mængden.
Eller du kan vælge at fryse nogen af dine krydderurteflutes.
I denne opskrift bruges persille og purløg som krydderurter,
men i princippet kan andre krydderurter også bruges. Hvidløg smager også altid
dejligt i flutes. Disse flutes smager også lækkert som toast.
Dine krydderurteflutes smager lækkert til supper. Prøv fx at
lave disse urteflutes til hønsekødssuppe. Se vores opskrift på
hønsekødssuppe her.
Eller hvis du har lidt ekstra tid til at bage, så prøv vores
opskrift på koldhævede flutes.
Du
kan finde opskriften på flutes, koldhævede her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine krydderurteflutes.