Krydderurtebrødet bagest og krydderurtebollerne er bagt af samme dej. Til højre et grahamsbrød.
1 brød. Tilberedningstid: ca 15 min. Hævetid: i alt ca 1 time. Bagetid: ca 30 min.
Fryseegnet
# Ingredienser
25 g gær
3½ dl vand
1 spsk olie
½ tsk salt
1 dl fintklippet estragon,
merian eller basilikum (ca 2 tsk tørret)
200 g rugmel (ca 3½ dl)
400 g hvedemel (ca.
6½ dl)
æg til pensling
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
lunkent vand. Tilsæt olie og salt.
Bland krydderurterne
i rugmelet og rør det i gærvæden.
2. Bland hvedemelet
i lidt ad gangen, til dejen har en passende konsistens.
Ælt dejen godt
sammen.
Dæk dejen med et
fugtigt stykke og stil den til hævning på et lunt sted 30-40 min.
3. Slå dejen ned og
form den til et brød.
Lad brødet efterhæve
ca 20 min.
Pensl med
sammenpisket æg og bag brødet ca 30 min ved 200 °C.
Lad brødet afkøle på
en bagerist.
Tips
Dejen kan tilsættes
50-100 knækkede rug- eller hvedekerner.
Dejen kan også
formes til 16-18 boller eller små, aflange brød.
Bagetid: 18-20 min.
ved 225 °C.
Brødene kan evt. drysses med hele eller knækkede hvede- eller rugkerner,
hvedeklid eller sesamfrø.
Se alle de bedste opskrifter med Brød og boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------