Pærer i fløderand serveres helt kold. Chokoladesauce, der er tilsat strimlet appelsinskal, hældes over
fløderanden ved servering. Kogebog.dk har de bedste opskrifter
Til 4-5 personer.
Tilberedningstid: ca 30 min. Kogetid: ca 10 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
4-6 friske pærer
eller 1 stor dåse henkogte
3 dl vand
125 g sukker (1½ dl)
4 blade husblas
50 g mandler
2 æg
85 g sukker (1 dl)
½ liter fløde (13%)
½ stang vanilje
Sauce:
150 g mørk chokolade
1 dl vand
1 spsk smør
3 spsk piskefløde
1 appelsin
* Fremgangsmåde
1. Skræl pærerne og
del dem i halve.
Fjern kærnehuset og
kog dem i vand tilsat sukker i 10 min.
Pærer fra dåse er klar til brug.
2. Læg husblassen i
koldt vand.
Skold, smut og hak mandlerne fint.
3. Pisk æggeblommer
og sukker godt sammen.
Bring fløden i kog
med den flækkede vanilje.
Rør den koghede
fløde i æggemassen mens der piskes.
Hæld det tilbage i
gryden og bring det i nærheden af kogepunktet mens der stadig piskes.
Tag gryden fra
varmen og kom den afdryppede husblas i - den smelter med det samme.
Lad cremen svale
lidt.
4. Tilsæt de hakkede
mandler og piskede hvider.
Hæld den halvstive
creme i en skyllet randform.
Sæt den koldt og lad desserten stivne.
5. Smelt chokoladen
sammen med vand i en lille gryde.
Skræl appelsinen
tyndt og skær skallen i meget tynde strimler.
Kog dem i chokoladesaucen.
Rør smør og fløde i
saucen og lad den blive kold.
6. Løsn fløderanden
i kanten og vend den ud på et serveringsfad.
Kom pærerne i midten af randen og hæld chokoladesaucen over.
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------