Bagte pærer med marcipan. Lækker dessert, forret eller tilbehør til fx. fjerkræ eller vildt. Halver pærerne, fjern kerner og kom marcipan i, pak i dej og bag
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 30 min. Bagetid: ca 20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
4 store pærer
3 dl vand
125 g sukker (1½ dl)
150 g marcipan
½ spsk citronsaft
Dej:
150 g hvedemel (2½
dl)
100 g smør
50 g sukker (godt ½
dl)
2-3 spsk fløde
Til pensling':
1 æg
evt 2-3 spsk
tesukker
evt 25 g
hasselnøddekerner
* Fremgangsmåde
1. Skræl pærerne og
kog dem i en lage af sukker og vand i ca 10 min.
Tag pærerne op af lagen og lad dem svale.
2. Rør marcipan og
citronsaft sammen.
Del pærerne i halve
på langs og tag kernehuset ud.
Kom marcipanblandingen
i og klem pærerne godt sammen igen som en hel pære.
3. Findel
fedtstoffet i melet og kom sukker og fløde i.
Ælt dejen sammen.
4. Rul dejen ud til
en tynd plade.
Fold en portion dej om hver pære.
5. Sæt pærerne side
om side i et ovnfast fad.
Pensl med æg og drys
evt med tesukker og hakkede nødder.
Bag pærerne ved 200 °C i ca 20 min.
Server med
flødeskum.
Se alle de bedste opskrifter med Pærer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------