I stedet for de tørrede
syrlige kirsebær eller muskatelrosiner kan man bruge grofthakkede, tørrede
abrikoser. I stedet for pecannødder kan man bruge hasselnødder.
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 1 time og 5 min. Til 6-8 pers.
# Ingredienser
120 g sukker
175 g lys sirup
2½ dl mælk
1 æg, let pisket
250 g mel
1 tsk stødt kanel
3 tsk bagepulver
60 g tørrede syrlige kirsebær, hakkede, eller
muskatelrosiner
60 g pecannøder, grofthakkede
* Tilberedning
1. Smør en franskbrødsform med smør eller olie og
beklæd den med tilklippet bagepapir.
Lad papiret hænge ud over kanterne på formens langside.
Stil ovnen på 180 °C.
2. I en kasserolle varmes sukker, sirup og mælk, til det er
lunt
og sukkeret opløses.
Tag gryden af blusset og lad blandingen blive lunken. Rør
ægget i.
3. Sigt mel, kanel, bagepulver og salt i en stor skål og
vend pecannødder og kirsebær i melet.
Tilsæt sukkerblandingen og rør forsigtigt, til alle
ingredienser er blandet.
Dejen skal ikke æltes.
Hæld dejen i formen og bag brødet 1 time.
Hvis brødet bliver for mørkt, dækkes det med alufolie efter
30 min.
Tryk brødet med en finger for at se, om det er bagt.
Hvis overfladen springer elastisk tilbage efter et tryk, er
brødet bagt.
4. Lad brødet køle af i formen 10 min. Vend det ud på en
bagerist.
Brødet bliver kun bedre med tiden; det kan holde sig i en
plasticpose op til 2 uger.
Opbevares i køleskab. Server det som det er eller med smør.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.