Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 30 min. Skal hvile, dej: 30 min. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Pecanpie
Tærtedej:
75 g smør
hvedemel (knap )
1 knsp fint salt
ca ¾ dl vand
Fyld:
pecannødder
75 g smør
mørk sirup ()
3 æg
sukker (godt ¾ dl)
1 tsk vaniljesukker
Til pensling: 1 sammenpisket æg
Tærteform: ca
*
Sådan laves Pecanpie
Tærtedej:
1. Kom melet i en skål.
Hak smørret i med en kniv, og smuldr det dernæst grynet med
fingrene.
Tilsæt salt og vand og saml dejen hurtigt.
Pak den ind i folie og lad den hvile koldt mindst ½ time.
Fyld:
2. Knæk nødderne og hakkernerne groft.
3. Smelt smørret i en gryde.
Tag det fra varmen og rør siruppen i.
4. Pisk æg og sukker godt sammen.
Tilsæt sirupsblandingen og vaniljesukkeret.
Sæt ovnen på 200 °C.
5. Rul 2/3 af dejen ud på et meldrysset bord og beklæd
formen.
Fordel de hakkede nødder over dejen og hæld sirupsblandingen
over.
6. Rul resten af dejen tyndt ud og skær den i fingerbrede
strimler.
Læg strimlerne i rudemønster over fyldet.
Læg også en dej strimmel langs kanten, så alle løse ender
holdes på plads.
7. Pensl pien med sammenpisket æg og bag den gylden, ca ½
time.
Tips: Server gerne pien lun med flødeskum, cremefraiche
eller Creme Chantilly.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se de bedste opskrifter med Pecannød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------