Bag
nogle gode spinatboller med ost, og fyld dem til nogle lækre sandwich, der kan
tages med på en sommerudflugt. Eller nyd bollerne som tilbehør til sommermaden.
10
boller. Arbejdstid: 40 min. Hævetid: 1 time og 15 min. Bagetid: ca. 15 min.
#
Ingredienser til Picnic-boller med spinat:
Dej:
25 g
gær
2½
dl lunken vand
½
dl olie
100
g frisk babyspinat
450
g hvedemel + evt. lidt ekstra
1 tsk
groft salt
Drys:
200
g fast ost
Fyld:
10
store skiver kogt røget skinke
10
store sprøde salatblade
Tilbehør:
friske
grønne ærter
*
Sådan
laver du Picnic-boller med spinat:
Smuldr
gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet og olie.
Skyl
og slyng spinaten.
Blend
spinatbladene sammen med melet i en foodprocessor, eller hak spinaten meget
fint, og bland det med melet.
Rør
salt og spinat-melet gradvist i gærblandingen.
Tilsæt
mel, til dejen kan æltes.
Ælt
dejen glat og smidig på et meldrysset bord.
Lad
dejen hæve tildækket i ca. 45 min. et lunt sted.
Form
dejen til10 store boller.
Sæt
dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
Varm
ovnen op til 225 °C.
Riv
osten på et rivejern.
Sæt
bagepladen i ovnen, og bag bollerne i 7 min.
Drys
dem med revet ost, og bag videre i 7-8 min., til osten er smeltet, og bollerne
er gennembagte.
Lad
dem køle af på bagerist.
Flæk
bollerne, og fyld med salat og skinke.
Server
med friske ærter.
TIPS:
Bollerne er fryseegnede
Se flere brød og boller her
Kilde: Hjemmets bedste MAD