Denne pie er en kaloriefattig variant
af originalen som stammer fra Sydafrika. Det er en gylden, sprød nøddepie i en
herlig tærtebund, som smager herligt
• Planteolie gør piebunden kolesterolfri
.
• Pecannødder indeholder meget fedt,
men også meget jern og thiamin.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 45
min. 12 stk.
# Ingredienser
3½ dl hvedemel
1 spsk sukker
¼ tsk salt
½ dl olie
2-4 spsk koldt vand
FYLD:
1 dl sukker
3 store æg
2½ dl ahornsirup
1 spsk smør
1 vaniljestang
3 dl pecannødder
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Bland mel, sukker og salt i en skål,
eller i foodprocessoren
med kniven monteret.
Dryp olien i og bland med fingrene
eller kør i maskinen,
til du får en smuldredej.
Tilsæt en skefuld vand ad gangen, til dejen er samlet og
kan formes til en bolle.
Pak dejen i plastfolie og frys i 20
min.
2. Bland fyldet mens dejen afkøles.
Pisk sukker og æg sammen.
Smelt smørret og varm vaniljestangen i det.
Del stangen på langs og skrab vaniljekornene
ned i smørret.
Pisk smør, vaniljekorn og sirup i æg og sukker.
Rør nødderne i.
3. Rul dejen ud mellem to ark
bagepapir til en cirkel ca.
40 cm i diameter.
Tag det øverste stykke papir af og
vend dejen over
i en tærteform, som er ca. 24 cm i diameter.
Fjern det andet stykke papir.
Form dejen efter tærteformen og fjern
overflødig dej.
Tryk kanterne til (se Tips).
4. Hæld fyldet i formen og bag, til
fyldet er fast og piedejen
gylden, ca. 45 min.
Lad den køle af på en rist.
Pie med pecannødder:
Energi pr. stk.: Kcal 371 = kJ 1558
Kulhydrat 36 g Protein 5 g Fedt 23 g
(56%) Fibre 3 g
Tips
Form et mønster langs kanten gennem at anvende højre
hånds tommel- og
pegefinger, til at trykke dejen mod
venstre hånds
pegefinger.
Et anderledes udseende på piekanten
kan du få gennem
at trykke dejen til med
en gaffel.
Tryk først med gaflen i en skrå
vinkel, byt derefter
retning og fortsæt hele
kanten rundt.
Se alle
de bedste opskrifter med Tærter
Se alle de bedste opskrifter med Kager
✅ Her er
kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.