Den lækre smeltede ost, grønsagerne og tomaterne giver det saftige fyld i tærten. Pizzatærten er et stort hit blandt børnefamilier – prøv hvis du tør
☺ Retten kan tilberedes af
Børnekokke. Retten er fryseegnet, lunes inden servering
# Ingredienser
Dej:
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
¼ tsk fint salt
1 spsk Herbes de Provence
(fransk krydderiblanding)
150 g koldt smør
2 spsk vand
Fyld:
50 g smør
2 store fed hvidløg i tynde skiver
2 løg i
tern (ca. 100 g)
½ aubergine
i tern (ca. 200 g)
1 squash i
tern (ca. 200 g)
1 ds. hakkede tomater (ca. 400 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
200 g pizzaost
Tilbehør: Grøn salat
* Tilberedning
Dej: Bland mel, salt og Herbes de Provence i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Rul dejen ud til en firkant (ca. 30x30 cm) på et meldrysset
bord.
Løft forsigtigt dejpladen over på en bageplade med bagepapir
og
prik bunden med fx en gaffel.
Forbag bunden 15 min ved 200 °C midt i ovnen.
Fyld: Smelt smørret ved kraftig varme, men uden-at det
bruner.
Svits hvidløg og løg i ca. ½ min.
Tilsæt auberginer og squash og svits yderligere i ca. 2 min.
Tilsæt tomater, salt og peber.
Bring blandingen i kog og lad den koge ved jævn varme og
uden låg i ca. 10 min. Rør af og til.
Blandingen skal være "tør".
Fordel fyldet på den forbagte bund.
Drys osten over og bag "tærten" 15 min ved 200 °C midt
i ovnen.
Kokketips:
Friske krydderurter, der indgår i en opskrift, kan erstattes
med tørrede.
Regn med at 1 spsk frisk, hakket krydderurt svarer til 1 tsk
tørret.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.