Logo

Prossekage, fynsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prossekage, fynsk 

 
Har du tid og lyst til at bage en ægte Fynsk Julespecialitet er her opskriften på en Prossekage. Kagen er nærmest er et måltid i sig selv. Rigtig god fornøjelse
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Udblødningstid, havregryn: 12 timer. Bagetid: ca 1½ time. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Prossekage, fynsk
500 g havregryn (ca )
mælk
3 æg
sukker (1½ dl)
1 tsk salt
2 tsk kanel
8 dråber mandelolie
rosiner (ca )
Endvidere: smør til stegning
Bradepande: 30 x
*
Sådan laves Prossekage, fynsk
1. Kom havregrynene i en stor skål.
Giv mælken et opkog og hæld den over grynene.
Lad blandingen trække køligt, tildækket natten over.

 
2. Sæt ovnen på 175 °C.
Pisk æggene skummende med sukker, salt og kanel og rør dem i »havregrøden«.
Rør mandelolie og rosiner i dejen.

 
3. Smør bradepanden eller beklæd den med bagepapir.
Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ca 1½ time.
Lad kagen blive kold i formen.

 
4. Skær kagen i portionsfirkanter eller skiver.
Smelt smørret letgyldent på en pande og brun kagerne let, inden de serveres.

 
Tips: Server sirup til. Eller æblemos og kanelsukker.
Kagerne kan tørre og tildækket holde sig et par uger.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 
INFO: Oprindelig var prossekage en middagsret i form af en grød med flæskeskiver eller gåsekød ovenpå. Retten blev serveret på Fyn som nem middagsmad, når det var bagedag. Derudover har prossekage været serveret ved højtider og gilder og fx ved høstfester.
I årenes løb har kagen næsten udviklet sig til en dessert, iblandet krydderier og spises med syltetøj, dog mest ved juletid. En karakteristisk fynsk egnsret.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her