Har du tid og lyst til at bage en ægte Fynsk Julespecialitet er her opskriften på en Prossekage. Kagen er nærmest er et måltid i sig selv. Rigtig god fornøjelse
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Udblødningstid,
havregryn: 12 timer. Bagetid: ca 1½ time. Middelsvær at lave. Lav pris.
Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Prossekage, fynsk
500 g havregryn (ca )
mælk
3 æg
sukker (1½ dl)
1 tsk salt
2 tsk kanel
8 dråber mandelolie
rosiner (ca )
Endvidere: smør til stegning
Bradepande: 30 x
*
Sådan laves Prossekage, fynsk
1. Kom havregrynene i en stor skål.
Giv mælken et opkog og hæld den over grynene.
Lad blandingen trække køligt, tildækket natten over.
2. Sæt ovnen på 175 °C.
Pisk æggene skummende med sukker, salt og kanel og rør dem i
»havregrøden«.
Rør mandelolie og rosiner i dejen.
3. Smør bradepanden eller beklæd den med bagepapir.
Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ca 1½ time.
Lad kagen blive kold i formen.
4. Skær kagen i portionsfirkanter eller skiver.
Smelt smørret letgyldent på en pande og brun kagerne let,
inden de serveres.
Tips: Server sirup til. Eller æblemos og kanelsukker.
Kagerne kan tørre og tildækket holde sig et par uger.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
INFO: Oprindelig var prossekage en middagsret i form af en
grød med flæskeskiver eller gåsekød ovenpå. Retten blev serveret på Fyn som nem
middagsmad, når det var bagedag. Derudover har prossekage været serveret ved
højtider og gilder og fx ved høstfester.
I årenes løb har kagen næsten udviklet sig til en dessert, iblandet krydderier
og spises med syltetøj, dog mest ved juletid. En karakteristisk fynsk egnsret.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------