Logo

Rabarberpie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarberpie

 
Rabarberpie. Nem og velsmagende pie med rabarber. Denne amerikanske pie er en ægte klassiker, som smager helt fantastisk. Skøn til kaffen eller som dessert.
Til 6 personer. Tilberedningstid: 20-25 min. Bagetid: ca 30 min. Kan fryses, men forringes

 
# Ingredienser
125 g hvedemel (2 dl)
80 g smør
1 spsk sukker
1 spsk fløde


Fyld:
300 g rabarber
125 g sukker (1½ dl)
3 æg
1 dl piskefløde
2 tsk vaniljesukker
1 spsk hvedemel

 
* Fremgangsmåde
1. Findel fedtstoffet i melet og tilsæt sukker.
Hæld fløden i og ælt dejen sammen.
Stil dejen køligt ½ times tid.

 
2. Skyl rabarberstilkene og skær dem i små stykker, 2 cm lange.
Læg dem i en pie- eller tærteform og drys 3-4 spsk sukker på.
Lad dem mørne i ovnen ved 150 °C i 20-25 min.
Tag dem ud af formen.
Skyl, tør og smør formen.

 
3. Rul piedejen ud til en tynd plade og kom den i formen.
Forbag bunden ved 200 0 i et kvarter.
Fordel rabarberstilkene på bunden.

 
4. Pisk æg, sukker, fløde, vanilje og mel sammen.
Saften fra rabarberne kan evt. også kommes i fyldet.
Hæld blandingen over rabarberne i formen.
Bag pien endnu 15-20 min eller til fyldet er højt og gyldent.
Serveres lun med flødeskum, cremefraiche eller is til.

 
TIPS: Spiser du lidt rabarberpie til aftensmaden, kan oxalsyren ofte mærkes i munden og på tænderne - og det kan være for meget for mange mennesker - så må du bruge Tørsleffs Nonoxal.

 

Se alle de bedste opskrifter med Rabarber

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.278 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her