Skønne og nemme rabarbersnitter med rabarberkompot som smager af vanilje, solskin og sommerdage - Tænk
hindbærsnitter. Bare med rabarber. Og lyserød glasur! Se en frisk rabarberopskrift
HER
# Ingredienser
150 g smør
75 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
1 æg
1 dl rabarberkompot (se
opskrift)
Glasur:
2 spsk piskefløde
3 dl flormelis
rød frugtfarve
Drys:
Harlekin-krymmel
frysetørrede jordbær
*
Sådan gør du
1. Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål.
Bland flormelis og vaniljesukker heri.
2. Rør nu melet heri, og saml dejen med et æg.
3. Når du har en rund samlet dejklump, lægger du den på et
bagepapir og trykker den flad.
Læg et stykke bagepapir henover, og begynd nu med en
kagerulle at rulle dejen tynd og rektangulær.
Dejen skal være 3 millimeter tyk.
4. Læg dejen i køleskab i 30 minutter.
5. Sæt ovnen på 180 °C.
Tag dejen ud, og skær den i to lige store stykker.
6. Læg den ene dej på et helt stykke bagepapir, og fjern det
øverste stykke papir.
Smør rabarberkompot over dejen.
7. Fjern nu papiret på det andet stykke dej, og læg lige
over kompotten.
8. Prik dejen med en gaffel.
Bag snitterne i cirka 25 minutter - dejen skal være gylden.
Tag snitterne ud, og afkøl dem helt.
9. Kom fløde i en skål, og rør flormelis i lidt efter lidt.
Del op i to skåle.
Farv den ene lyserød. Kom glasur på kagen, og drys med
krymmel.
10. Lad stå i 5 minutter, før du skærer ud i stykker.
Rabarberopskrifter: Har du rabarber i haven, har du også
verdens nemmeste dessert lige ved hånden. Pluk et par stængler, og husk at få
det nederste af stilken med. Det er den, der har den bedste smag.
Vil du se flere dejlige opskrifter med rabarber - så se
HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, madplan og tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter