Logo

Rosinbrød og boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rosinbrød og boller

Rosinbrød og boller

Rosinbrød og boller - opskrift på lækkert bagværk fra

Hjemmets bedste MAD 2013 marts

Et lækkert brød med masser af rosiner og et strejf af citron. Nyd det, som det er måske med lidt smør eller ristet til et stykke god ost

 

Et lækkert brød med masser af rosiner og et strejf af citron. Nyd det, som det er måske med lidt smør eller ristet til et stykke god ost.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 2 timer Bagetid: 20-45 min. Fryse-egnet. 1 brød eller 12 boller

 

# Ingredienser til :

125 g rosiner

25 g gær

1 dl mælk

2 æg

1 dl fløde

75 g sukker

75 g smør

1 tsk fintrevet citronskal

¼ tsk stødt kardemomme

¼ tsk salt

550 g hvedemel

1 æg til pensling

evt. lidt perlesukker

*

 

Sådan laver du Rosinbrød og boller:

 

Overhæld rosinerne med kogende vand og lad dem trække 20 min.

Hæld dem til afdrypning i en sigte.

 

Smuldr gæren i lun mælk (maks. 37 °C) og tilsæt æg, fløde, sukker og blødt smør.

Dæk skålen og lad dejen hvile ved stuetemperatur i ½ time.

 

Tilsæt de afdryppede rosiner, citronskal, kardemomme, salt og mel (hold lidt tilbage) og ælt dejen sammen i 5 min. den skal være blød og glat.

Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).

 

Vend dejen ud på et meldrysset bord og virk den op ved at trække kanterne ind mod midten, til den føles spændstig.


Rosinbrød: Del dejen i 3 portioner og form dem til lange pølser.

Flet dem sammen til et brød og læg det på en bageplade med bagepapir eller i en smurt form.

Lad brødet hæve tildækket til dobbelt størrelse i 30-60 min.

Varm ovnen op til 200 °C (180 °C varmluft).

Pensl brødet med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.

Sæt brødet i ovnen 10 min.

Skru ned til 175 °C (155 °C varmluft) og bag det færdigt ca. 35 min.

Læg brødet på en rist til afkøling.

 

Rosinboller: Tilbered dejen som beskrevet, men del den i 12 stykker og form dem til boller.

Lad bollerne efterhæve på pladen som beskrevet og bag dem i 15-20 min. ved 200 °C.

 

TIPS: Hævetiden kan halveres med den dobbelte mængde gær.

 

Se flere brød og boller her

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.174 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her