Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 40 min. Iblødlægning, abrikoser: mindst 6 timer. Kogetid, abrikosmos: ca 10 min. Bagetid: 10-15 min. Afkøles: mindst ½ time. Middelsvær at lave. Lav pris.
Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Roulade med abrikos
Abrikosmos:
150 g usvovlede abrikoser
2½ dl vand
85 g sukker (1 dl)
Rouladebund:
100 g smør
125 g sukker (ca 1½ dl)
3 æg
130 g hvedemel (godt 2 dl)
1 tsk bagepulver
Bagepapir eller pergamentpapir
*
Sådan laves Roulade med abrikos
Abrikosmos:
1. Klip eller skær abrikoserne i mindre stykker og hæld
koldt vand over.
Lad dem stå mindst 6 timer, gerne natten over.
2. Kog abrikoserne med vandet, til de kan moses, og smag til
med sukker.
Lad abrikosmosen blive helt kold.
Rouladebund:
3. Sæt ovnen på 225 °C.
Lav en form af bagepapir eller pergamentpapir, ca 25x35 cm.
Hold hjørnerne sammen med clips.
Pergamentpapir skal smøres, det behøver bagepapir ikke.
4. Rør smør og sukker lyst og let.
Rør æggene i et ad gangen.
Bland hvedemel og bagepulver og vend det i dejen.
Fordel dejen i formen.
Sørg for, at den er lige høj over det hele, og at den går
helt ud til kanter og hjørner.
5. Bag bunden på ovnens midterrille.
Rouladebunden skal være gylden og fast, det varer 10-15 min.
6. Hav et stykke sukkerdrysset pergamentpapir parat.
Vend straks den bagte rouladebund herover på.
Fugt evt. (bage)papiret og lad bunden køle lidt, inden
papiret trækkes af.
7. Fordel abrikosmosen over bunden, men ikke helt ud til
kanten, så klemmes mosen ud, når rouladen rulles.
Rul forsigtigt, men fast bunden sammen på den lange led.
Læg rouladen med sammenføjningen nedad.
Rouladen har godt af at trække et par timer, før der skæres
af den.
Tips: Rouladen kan omvindes med tyndt udrullet
marcipan, se Marcipan,
hjemmelavet.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Sådan laves Roulade med abrikos
1. Lav en form af papir (bage- eller pergamentpapir), ca
25x35 cm.
Hold hjørnerne sammen med clips.
Pergamentpapir skal smøres, det behøver bagepapir ikke.
2. Fordel dejen i formen.
Sørg for, at den er lige høj over det hele, og at den går
helt ud til kanter og hjørner.
3. Bag bunden gylden og fast, det varer 10-15 min.
Hav et stykke sukkerdrysset pergamentpapir parat.
Vend straks den bagte rouladebund herover.
4. Fugt evt. (bage)papiret og lad bunden køle lidt af, inden
papiret trækkes af.
5. Fordel abrikosmosen over bunden, men ikke helt ud til
kanten, så klemmes fyldet ud, når rouladen rulles.
6. Rul forsigtigt bunden sammen på den lange led.
Læg rouladen med sammenføjningen nedad.
Rouladen har godt af at trække et par timer.
Se alle de bedste opskrifter med Roulade
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------