Disse saftige og
grove brød passer lige så godt til en fyldig redbødesuppe. som til en finere purésuppe.
Det smager bare så godt. Boller er altid godt!
Tid: 1¾ time, heraf
75 min for brødet at hæve og 10 min bagetid i ovnen.
Bollerne er
fryseegnet. Holdbarhed ca 9 mdr. ca 16 stk.
# Ingredienser
50 g margarine
5 dl vand
2 spsk sirup
50 g gær
1 tsk salt
7 dl rugmel
ca 7 dl hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Smelt fedtstoffet
i en gryde.
Tilsæt vand og
sirup. Lad væsken blive lunken (37 °C).
2. Smuldr gæren ned
i en skål.
Hæld lidt af væsken
på og udrør gæren med den.
Tilsæt resten af væsken
sammen med salt, rugmel og hvedemel.
Ælt dejen ved
håndkraft eller i maskine til den slipper skålen.
3. Lad dejen hæve ca
35 min.
4. Tag dejen op på
et melet bord.
Ælt den godt igennem.
5. Tril dejen til en
rulle og del den i 16 stykker.
Form hver stykke til
en oval bolle.
Læg dem på en bageplade
med bagepapir.
6. Lad bollerne hæve
35-40 min
7. Bag bollerne i en
225 °C varm ovn i ca 10 min.
8. Server
rugbollerne til supper af forskellig slags.
Tips: Du kan fint vælge groft rugmel, så bliver
bollerne ekstra kraftige i smagen.
Eller erstat 2 dl af
rugmelet i opskriften med fx havreklid.
Se alle de bedste opskrifter med Brød eller Boller
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------