Denne is er perfekt som "velkomstdrink" eller
læskende forfriskning på en varm sommerdag. Isen kan serveres støbt i isforme
eller som granité, hvor den findeles med en gaffel og serveres i cocktailglas. Til
4 små velkomst-is
# Ingredienser
1 dl hyldeblomstsaft
3 dl mousserende vin eller tør
hvidvin
evt. citronsaft
* Sådan gør du
1. Bland koncentreret hyldeblomstsaft med vinen.
2. Smag eventuelt til med 1-2 spsk. citronsaft.
3. Fyld blandingen i 4 isforme eller champagneglas og sæt
dem i fryseren min. 4 timer inden servering.
TIP: tilsæt små jordbær, skiver af fersken eller anden frisk
frugt inden champagneisen fryses, det ser smukt ud og giver ekstra smag.
INFO: Tilsættelse af lidt større mængder af alkohol til
hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet
og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid
til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større
mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen
simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en
voksenudgave af ”slush-ice”.
Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad
være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at
smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er
nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform.
Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug
smukke gamle skeer til at støbe isen omkring.
Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være
med at overdosere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen
smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i
fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste
smagsoplevelse og konsistens.
Info: Granita er en halvfrosset dessert lavet af sukker, vand og forskellige smagsstoffer. Oprindeligt fra Sicilien, nu findes det i hele Italien i forskellige former. Det er relateret til sorbet og italiensk is; på det meste af Sicilien har den imidlertid en grovere, mere krystallinsk struktur.