Denne dessert er
både for øjet og for den søde tand, og den afslutter perfekt, en god middag.
Smuk ser den ud med alle de flotte farver. Den hitter altid!
Tid: 20 min. 4-6 pers.
# Ingredienser
FRUGTER:
1 kg blandet frugt -
fx banan, kiwi, pærer, ananas, kumquats, karambole, jordbær
FONDUE:
1½ dl piskefløde
250 g mørk chokolade
1 spsk Kirsch eller
vodka
* Fremgangsmåde
1. Gør frugterne i
stand og skær dem i passende bidder.
Dup dem tørre og
anret dem i grupper på et fad.
2. Bring fløden i
kog i en gryde.
3. Bræk chokoladen i
tern og lad den smelte i fløden ved svag varme.
4. Smag til med
Kirsch eller vodka.
5. Hæld fonduen over
i en ildfast skål eller en fonduegryde.
Hold fonduen varm
over en spritflamme eller et fyrfadslys.
6. Lad hver især
spidde frugten på sin fonduegaffel og dyppe den i chokoladen.
Tips: Hvis du har mange gæster, kan du i forvejen
selv dyppe frugterne i chokoladen og
servere dem på et fad.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------