Citrontærte med citroncreme og flødeskum eller vaniljeis er
uimodståelig og nemt at lave selv - en skøn kage eller dessert - få opskrift
her.
8 personer
# Ingredienser
125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
1 spsk sukker
75 g koldt smør
½ spsk vand
Citroncreme:
5 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk majsstivelse fx Maizena
3 æg
150 g sukker (ca. 1¾ dl)
100 g blødt smør i mindre stykker
Pynt:
friske citronmelisseblade
Tilbehør:
¼ liter piskefløde pisket til flødeskum - eller ¼ liter
vaniljeflødeis
* Tilberedning
Dej: Bland mel og sukker i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen,
til
den ligner revet ost.
Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
Tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
Lad dejen gå halvt op ad formens side.
Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Forbag bunden midt i ovnen ca. 12 min ved 200 °C.
Citroncreme:
Rør citronsaft og majsstivelse sammen i en skål (som tåler
varme).
Rør æg og sukker i.
Sæt skålen over vandbad og varm blandingen op ved jævn
varme, og
under konstant piskning, til cremen bliver tyk og fyldig -
og
skålen lyder hul. Tag skålen af varmen.
Pisk straks smørklatterne i en efter en - tilsæt først en ny
smørklat når
den forrige er pisket ind i cremen.
Hæld citroncremen i den forbagte bund.
Bag tærten færdig midt i ovnen i ca. 10 min ved 225 °C.
Når citrontærten er let gylden på overfladen, er den bagt
færdig,
selvom cremen stadig er meget blød.
Lad tærten køle af, i formen, på en bagerist.
Tag først citrontærten ud af formen når den er kølet helt
af.
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.