En luftig lækkerbisken med et syrligt bid. Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 15 min. Tilberedningstid: 5 min. Kuverter:
6
# Ingredienser
6 mellemstore appelsiner
1,2 dl brandy
1,2 dl sukker
2,5 dl appelsinsaft
2 æg
3,7 dl flødeskum
* Tilberedning
1. Fjern skrællen og den hvide hinde fra appelsinerne.
Skær hver appelsin i tynde skiver og læg dem i en lille
skål.
Skær skrællen i meget fine trævler.
2. Hæld brandy, sukker og saft i en lille gryde og kog det
under konstant omrøring, indtil sukkeret er opløst.
Bring det langsomt i kog. Skru ned for varmen og lad det
småkage uden låg i 5 min.
Hæld halvdelen af appelsinsiruppen over appelsinskiverne.
3. Hæld æggene i en lille tør røreskål og pisk dem med en
elpisker, indtil de har en jævn konsistens og en lys citrongul farve.
Pisk gradvist resten af den varme appelsinsirup i.
Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen med en stor
metalske.
4. Læg appelsinskiverne i bunden af portionsglasskåle og
pynt dem på toppen med citruscreme og appelsintrævler.
Server det straks.
Prøv sammen med:
Forret: Paprikasuppe
med purløgsdumplings
Hovedret: Grillstegt
snapper med asiatiske nudler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.