Grundopskrift. Arbejdstid: 15 min. Kogetid i alt: 25-30 min. Afdrypning: ca. 30 min.
# Ingredienser
til Frugtsaft:
2 kg frugt, fx
solbær, ribs, jordbær, hindbær, rabarber
1 l vand
1 stang vanilje
250 g sukker (3 dl)
pr. l siet saft
konserveringsmiddel Atamon
*
Sådan laves Frugtsaft:
1. Skyl frugten, den
skal hverken nippes eller ribbes.
Kom den i en gryde
og tilsæt vandet.
2. Bring vandet
langsomt i kog og. lad det koge under låg for svag varme 15-20 min.
3. Lad saften dryppe
af gennem et klæde et par timer, men tryk eller pres ikke, så bliver saften
uklar.
Mål saften og kom
den tilbage i gryden.
Tilsæt sukker samt
den flækkede vaniljestang.
Kog saften for svag
varme uden låg 10 min.
Rør i saften, til
alt sukkeret er opløst.
4. Skum saften og
fjern vaniljestangen.
Tag gryden fra
varmen og tilsæt konserveringsmiddel ifølge brugsanvisningen på emballagen.
5. Hæld den kogende
saft på rengjorte, varme flasker og bind straks til.
Opbevar den svalt og
mørkt.
Tips: Brug frugtsaften til saftevand, saftsauce,
gelé til kager eller gelerand. Saften kan koges af en enkelt af de nævnte
frugter eller en blanding af flere.
Holdbarhed: 6
måneder.
Se flere
opskrifter med Frugt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------