Den bedste opskrift på Håkonskager, der er klassiske
småkager med vanilje og marcipan, og rullet i perlesukker. En knasende sprød
kage, der er nem at bage
Til ca. 40 stk.
# Ingredienser
200 g blødt smør
90 g flormelis
100 g marcipan
1 stang vanilje
250 g hvedemel
1 æggehvide
1 dl perlesukker
* Tilberedning
Rør smør, flormelis,
marcipan, kornene fra vaniljestangen og mel sammen.
Saml dejen til en
tyk pølse med en diameter på ca. 5 cm.
Læg dejen i
køleskabet mindst 30 min. og gerne natten over.
Pensl dejrullen med
æggehvide og rul den i perlesukker.
Skær rullen ud i ca.
6-8 mm tykke skiver og
læg dem på plader
med bagepapir.
Bag kagerne ca. 8
min ved 200 °C, til de er let brune.
Lad kagerne køle af
på en rist og kommes i en kagedåse.
Se alle de bedste opskrifter med Kager, roulader og lagkager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------