Her finder du en opskrift på vidunderlig hakkebøf med nyt og
spændende tilbehør. Retten er nem at lave, og smager så englene synger. ❤ Se opskriften her.
Til 4 personer
# Ingredienser
600 g hakket magert
oksekød
1 tsk røget paprika
1 knsp cayennepeber
havsalt og sort peber
olie, til stegning og til at dryppe med
250 g cherry tomater på stilk
1 stænk balsamicoeddike
4 blade icebergsalat, klippet pænt til (kan udelades)
1 håndfuld rucola (kan udelades)
Rødbede-relish:
250 g kogte rødbeder
3 spsk kapers, skyllede og afdryppede
1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
2 spsk balsamicoeddike
3 spsk olie
Agurke-raita:
1 stor agurk
1 håndfuld mynteblade, hakkede
3-4 spsk yoghurt naturel
1 stænk citronsaft, efter smag
* Tilberedning
Kom det hakkede
oksekød i en stor skål og tilsæt paprika, cayenne, ½ tsk salt (eller mindre
efter smag) og ½ tsk peber.
Bland det godt med
hænderne og form til 4 pæne bøffer.
Læg dem på et fad
eller en bakke, dæk med husholdningsfilm og afkøl dem i mindst ½ time, så kødet
kan sætte sig.
Lav rødbede-relish
imens: Hak rødbederne groft og kom dem i en foodprocessor med kapers, persille,
balsamicoeddike og olie.
Blend i ryk, til
blandingen er grofthakket - det skal ikke være en puré.
Smag til med salt og
peber og hæld det i en skål.
Agurke-raitaen laves
ved at skrælle agurken og dele den i kvarter på langs.
Fjern kernerne med en ske.
Hak agurkekødet
groft og kom det i en skål.
Tilsæt hakket mynte
og vend så meget yoghurt i, at det lige binder det sammen.
Kom citronsaft i og
smag til med salt og peber.
Tænd for grillen
eller varm lidt olie på en slip let-pande.
Pensl bøfferne med
lidt olie og steg dem på grillen eller panden i 3½-4 min på hver side.
Læg dem på et varmt
fad og lad dem hvile i 2 min.
Læg tomater på grill
eller stegepande og dryp dem med en smule olie og balsamicoeddike.
Steg i 1-2 min,
indtil tomaterne er bløde, men stadig har facon.
Server bøfferne med
tomater, rødbede-relish og agurke-raita.
Lav en smuk
servering ved at anrette agurke-raitaen i icebergblade og pynte med 1 håndfuld
rucola.
Se også agurke Relish og Raita
INFO: Hakkebøf er en traditionel dansk ret. Den består af
hakket oksekød stegt på panden og spises normalt med bløde løg, kogte kartofler
og brun sauce. Tilbehøret kan være surt og sødt som syltede agurker, syltede
rødbeder, rødkål og syltetøj
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.