På billedet fra venstre:
Hjemmelavet medisterpølse - pølsen er ved at blive fyldt. I midten: Sprængt, glaseret
medisterpølse. Til højre: Stegt medisterpølse med stuvet grønkål.
Bagved fra venstre: Medisterpølse
i øl. Til højre bliver medisterpølsen serveret i tomatsauce.
Alle kan lide pølser
og ikke mindst en hjemmelavet medisterpølse smager dejligt. Her får du et
større udvalg af spændende opskrifter på dejlig medisterpølse
Se opskrifterne:
Hjemmelavet medisterpølse
Sprængt, glaseret medisterpølse
Stegt medisterpølse med stuvet grønkål
Medisterpølse på grill
Medisterpølsen i tomatsauce
Medisterpølse i øl
Medisterpølse med grønsager
Medisterpølse à la Stroganoff
Hjemmelavet medisterpølse
Tilberedningstid: ca.
1 time. Fryseegnet
# Ingredienser:
1½ kg magert flæskekød
fx skinkekød
½ kg spæk
1½ liter flæske- el.
kalvesuppe evt. bouillon af terning
1 tsk allehånde
1 tsk nellike
½-1 tsk reven muskatnød
salt, peber
7-8 m rensede svinetarme
* Tilberedning:
1. Skær kød og spæk i
mindre stykker, fjern sener og hinder og
mal blandingen 1-3 gange
gennem kødmaskinen.
Hvis pølsen ønskes grov
skal den kun 1 gang gennem kødmaskinen,
flere gange, hvis den
ønskes finthakket.
2. Rør den hakkede kødblanding
med suppen.
Tilsæt suppen lidt ad
gangen, farsen skal være ret lind.
Krydr med allehånde, nellike, muskatnød, salt og peber.
3. Skyl tarmene i lunkent
vand og del dem i ca. 50 cm lange stykker.
sæt pølsehornet på kødmaskinen.
Træk tarmstykkerne på pølsehornet og kom farsen i kødmaskinen.
4. Træk lidt frem af
tarmstykket, slå en knude og kør forsigtigt farsen
gennem maskinen, samtidig
med der trækkes let i tarmen, så det fyldes jævnt.
Tarmen skal kun fyldes
¾,
der skal være plads til
at farsen kan udvide sig under kogning og stegning.
5. Medisterpølsen er
nu klar til brug.
Den kan koges 15-20 min
ved svag varme.
Pølsen kan serveres kogt
eller ristet få min i brunet fedtstof.
Eller den kan ristes
15-20 min i letbrunet smør eller
margarine uden forudgående
kogning.
Til
toppen
Medisterpølse, stegt
Til 4 personer. Tilberedningstid:
10 min. Stegetid: 15-20 min. Kan fryses, men forringes.
Medisterpølsen er fryseegnet rå
# Ingredienser:
¾ kg medisterpølse
50 g smør el. margarine
* Tilberedning:
1. Smelt fedtstoffet
gyldent, læg medisterpølsen på og
lad den stege 8-10 min
ved svag til jævn varme.
Vend pølsen og steg den
anden side på samme måde.
2. Skær pølsen i mindre
stykker og server den med stuvede grønsager eller
flødestuvet grønkål, kartoffelgratin, ristede kartofler eller stuvede kartofler.
Eller læg medisterpølsen
i et fad og hæld en Italiensk tomatsauce over,
Til
toppen
Medisterpølse på grill
Kog medisterpølsen, pensl
den med olie og læg den på grillristen 10-15 cm fra glødelaget.
Grill pølsen få min på
hver side.
Medisterpølse i øl
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Kogetid: 15-20 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
600-700 g medisterpølse
1 øl
1 porre
2 gulerødder
2-3 laurbærblade
2-3 kviste timian
2-3 blade salvie el.
1;2 tsk tørret
salt
* Tilberedning:
1. Læg medisterpølsen
i en gryde, hæld øl ved og tilsæt porreringe,
gulerodsskiver, laurbærblade,
timian, salvie og salt.
2. Bring langsomt gryden
i kog.
Lad medisterpølsen koge
ved svag varme 15-20 min.
3. Tag pølsen op og hold
den varm.
Bring suppen i kog og
jævn den ganske let.
Server saucen til medisterpølsen
sammen med kartofler og kogte grønsager.
Til
toppen
Medisterpølse med grønsager
Lad 6- 7 skiveskårne
kartofler snurre i 50 g smør eller margarine
sammen med 2 skiveskårne gulerødder og 2 løg i ringe.
Hæld 4-5 dl bouillon
ved og læg 500-600 g medisterpølse i gryden.
Lad retten snurre sammen
ca. 20 min, til pølsen er kogt.
Tag pølsen op og tilsæt
½ blomkål i buketter og lad retten snurre yderligere 10 min.
Skær pølsen i mindre
stykker og læg dem ned i gryden sammen med 200 g ærter.
Varm retten og drys med
persille. Giv brød til.
Sprængt, glaseret medisterpølse
Til 4 personer. Tilberedningstid:
25 min. Trækketid: 1 døgn. Kogetid/stegetid: 20-25 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser:
% kg medisterpølse
5 spsk salt
1 spsk sukker
Til gratinering:
3 spsk sennep
1 spsk farin
2 tsk kartoffelmel
1 æggeblomme
rasp
* Tilberedning:
1. Bland salt og sukker
og fordel det over medisterpølsen.
Lad pølsen trække med
blandingen på et koldt sted 1 døgn.
Vend af og til pølsen,
så alt kommer i forbindelse med saltet.
2. Læg pølsen i vand,
bring det langsomt til kogepunktet.
Lad pølsen koge
svagt ca. 15 min.
Læg den velafdryppede pølse, skær den evt. i mindre stykker,
i et smurt, ovnfast
fad.
3. Rør sennep,
farin, kartoffelmel og æggeblomme sammen og
fordel det over
medisterpølsen.
Sigt et tyndt lag
rasp over.
4. Sæt pølsen i
ovnen ved 250 °C i 5-10 min, til overfladen er gylden.
5. Server pølsen med
stuvet grønkål eller kogte grønsager.
Til
toppen
Medisterpølse à la Stroganoff
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 30 min. Kogetid/stegetid :20-25 min. Fryseegnet
# Ingredienser:
600-700 g
medisterpølse
2-3 løg
250 g champignon
1 peberfrugt
50 g smør el.
margarine
1 dåse koncentreret
tomatpuré (70 g)
1 bæger cremefraiche
38% (175 ml)
evt. 1 dl bouillon
af terning
salt
200 g ærter
* Tilberedning:
1. Kog
medisterpølsen i letsaltet vand ca. 15 min.
Skær pølsen i mindre
stykker.
2. Pil løgene og hak
dem.
Rens champignon og
skær dem i skiver.
Skær peberfrugten i
strimler.
3. Smelt fedtstoffet
gyldent og rist først pølsestykkerne heri,
dernæst løg og champignon.
Tilsæt
peberfrugtstrimler, tomatpuré, cremefraiche og evt. bouillon.
Lad det snurre
sammen 4-5 minutter.
Krydr med salt og varm ærterne i retten.
4. Server
medisterpølse à la Stroganoff med kartoffelmos, kogte kartofler eller løse ris
til.
Til
toppen
Se alle de bedste opskrifter med Medisterpølse
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.