Næsten intet besvær - når den først er lavet, skal den bare
ind i ovnen og serveres. Mangler du lidt
inspiration? Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 25 min. Tilberedningstid: 60 min.
Kuverter: 6
# Ingredienser
0,6 dl olie
2 store fed knuste hvidløg
2 store hakkede løg
750 g magert hakket kalve-/svinekød
575 g tomatpastasauce (dåse eller glas)
0,6 dl rødvin
150 g champignon, skåret i skiver
0,6 dl tomatkoncentrat
2 spsk hakket frisk basilikum
friskkværnet sort peber efter smag
500 g ricottaost
3 ,7 dl piskefløde
1,2 dl revet parmesanost
500 g forkogte lasagneplader
3 mellemstore tomater, skåret i skiver
250 g mozzarellaost i tern
1,2 dl ekstra revet parmesanost
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Smør en flad 25 x 35 x 6 cm rektangulær form med olie eller
smeltet smør.
2. Opvarm olien i en stor gryde. Tilsæt hvidløg og løg.
Svits det under omrøring ved jævn varme i 5 min.
Tilsæt hakkekødet og rør i det konstant, indtil det er godt
brunet.
Knus eventuelle klumper med en gaffel.
Tilsæt pastasauce, vin, champignon og sort peber og lad det
småkage i 10 min.
3. Hæld ricottaost i en skål og pisk den, indtil den er blød
og har en jævn konsistens.
Tilsæt fløden og bland den godt i. Tilsæt parmesanost og
peber.
4. Dæk bunden af fadet med lasagneplader og dæk dem med
halvdelen af kødblandingen.
Derefter følger endnu et lag lasagneplader og dæk dem med
ricottablandingen.
Gentag disse lag endnu en gang og dæk til sidst med
lasagneplader.
5. Dæk lasagnepladerne med tomatskiver og fordel mozzarellaen
over tomaterne.
Drys til sidst med parmesanost.
Bag lasagnen i 45 min, indtil den er færdig.
Lad den hvile i 10 min, inden den serveres.
Bemærk
Der vil måske ikke blive brug for alle lasagnepladerne,
afhængig af fadets størrelse.
Prøv sammen med:
Forret: Rejer på spid
Dessert: Æblekage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.