Karbonader, krebinetter – kært barn har mange navne. Vi
laver her en mellemting og panerer ikke dobbelt med mel, æg og rasp, men ruller
i stedet kødet i hel boghvede. Det giver en ”crunchy” overflade med en lækker,
nøddeagtig smag. 4 personer.
# Ingredienser
500 g hakket svinekød
1 tsk salt
frisk timian
1 dl hel boghvede
olie/smør, til stegning
1 broccoli
1 glaskål
4 spsk tørret tranebær
3 spsk mayonnaise
3 spsk skyr
1 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft eller
hvidvinseddike
salt og peber
1 bakke frisk karse
*
Sådan gør du
1. Kom kødet i en skål og bland det med salt, peber og
timian.
2. Del kødet i 4 og form det til karbonader.
3. Kast hver enkelt karbonade ind i håndfladen ca. 30 gange
og vend dem herefter i boghvede på alle sider.
4. Varm olie/smør på en pande og steg karbonaderne over
middel varme i ca. 6-7 min på hver side, til de er gyldne og faste.
5. Snit broccoli og glaskål i tynde skiver, gerne på et
mandolinjern.
Brug 2 små glaskål, hvis du ikke har et stort. Vend broccoli
og glaskål sammen med tranebær.
6. Rør mayonnaise, skyr, sennep og eddike sammen.
7. Vend dressingen i kålen og smag til med salt, peber og
evt. mere eddike.
8. Pynt salaten med karse og server den sammen med
karbonaderne.
Tips: Panér karbonaderne i hasselnøddeflager i stedet for
boghvede. Brug fennikel eller et par gulerødder i stedet for glaskål.
De mørkerøde tranebær er syrlige og lidt bitre, de er fyldt
med C-vitaminer. Spis tranebær som de er eller lav dem fx til kompot.
Tranebærkompot passer godt til vildt og fjerkræ. Vi har samlet opskrifter med
de dejlige tranebær.
Vil du se flere dejlige opskrifter med tranebær - så se HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, madplan og tøm køleskabet
og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter