Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 15 min. Hævetid i alt: 2 timer Bagetid: ca ½ time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kavring
25 g gær
3 dl mælk
1 tsk salt
120 g rugmel (2 dl)
ca 300 g hvedemel (ca 5 dl)
1 tsk kardemomme
*
Sådan laves Kavring
1. Lun mælken næsten håndvarm (35 °C) og rør gæren ud heri.
Er mælken for varm, ødelægges gærcellerne og dermed
hæveevnen.
Rør rugmel, salt og kardemomme i.
Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen føles glat og smidig.
2. Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 ½ time.
3. Ælt dejen let. Æltes den for meget, slås luften ud af
den.
Tag 1/3 fra. Form resten til et rundt, ikke for højt brød.
Lav en kugle af den sidste tredjedel og læg den oven på
brødet.
Sæt brødet på en smurt bageplade og lad det efterhæve
tildækket ½ time.
4. Sæt ovnen på 225 °C.
5. Pensl brødet med koldt vand og sæt det straks i ovnen på
nederste rille.
Bag det ca ½ time, så er det lysebrunt og gennembagt.
Det skal lyde hult, når man banker på det. Lad brødet afkøle
på en bagerist.
Tips: Kavring er et brød, der stammer fra en tid,
hvor hvedemel var en luksus.
Kan fryses. Holdbarhed: 4-6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------