Risottoboller, italienske Arancini, er skønne sprøde ovnbagte
risottobøffer eller kugler lavet af rester af risotto. En perfekt måde at bruge
dine ris-rester på.
# Ingredienser
75 g løg, fint
hakket
75 g porre, fint
hakket
25 g arborio ris
5 dl grønsagsbouillon
75 g revet courgette
1 spsk hakket, frisk
basilikum
25 g frisk, hvid
brødkrumme
vegetabilsk olie på
sprayflaske
Tilbehør: grøn salat
Fyld:
50 g flødeost
50 g mango, skåret i
tern
1 tsk fintrevet
limeskal
1 tsk limesaft
1 knsp cayennepeber
* Tilberedning
1 Opvarm en stor
slip let-gryde for kraftig varme,
tilsæt løg og porre
og svits under konstant omrøring i 2-3 min,
eller til det er
blødt, men ikke har taget farve.
2 Tilsæt risene og
bouillon, bring det i kog, og fortsæt med
at koge under
omrøring i 2 min.
Dæmp varmen og kog i
yderligere 15 min, rør hvert andet min.
Når risene er næsten
kogte og har absorberet al væden,
røres courgette og
basilikum i.
Kog under omrøring
for kraftig varme i yderligere 5-10 min,
eller til blandingen
er klistret og tør.
Vend den ud på et
fad og lad den køle af.
3 Tilbered imens
fyldet: Rør flødeost, mango, limeskal, limesaft og
cayennepeber sammen
i en skål.
4 Del de kogte ris i
3 portioner og form dem til flade boller, eller
flere små kugler.
Lav en fordybning i
midten af hver af dem og læg en spsk af fyldet i.
Fold siderne op
over, så fyldet lukkes inde, og glat efter med en paletkniv.
Dæk dem med
brødkrumme og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Spray hver bolle let
med olie og bag dem i en forvarmet ovn
ved 200 °C i 15-20 min,
eller til de er gyldne.
Server med grøn
salat.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------