Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 20 min. Kogetid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Lammekarry
1 kg udbenet lammebov
2 løg
2 fed hvidløg
4-5 tomater
3 spsk olie
1 spsk karry
1 spsk friskreven ingefær
1 tsk gurkemeje
1 knsp cayennepeber
2 spsk citronsaft
2½ dl bouillon
salt
evt. 1½ spsk hvedemel eller 1 spsk maizenamel
*
Sådan laves Lammekarry
1. Skær lammekødet fri for fedt og sener og skær det i
terninger på ca 3 cm.
2. Pil løgene og hak dem. Pil og hak hvidløgsfeddene.
3. Skold og flå tomaterne, fjern kernerne og hak tomatkødet
groft.
4. Kom olien i en stor gryde og svits løgene klare.
Drys karry, friskreven ingefær, gurkemeje og cayennepeber
over og rør godt.
5. Lad det hakkede hvidløg svitse med et øjeblik.
Kom kødet i gryden.
Rør godt, til lammekødet har skiftet farve.
6. Krydr med salt og tilsæt citronsaft og så meget bouillon,
at kødet er næsten dækket.
Lad retten koge under låg ved svag varme ca 45 min.
7. Jævn eventuelt med melet udrørt i lidt koldt vand.
Smag retten til, lad den koge et par min. og server den dampende
varm.
Server løse ris til samt chutney, se fx Chutney, mango,
og gerne smørstegte bananer.
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Lam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------