Aftensmad Hovedret Grill. Arbejdstid: ca 30 min. Marinering: mindst 4 timer Grilltid: 6-8 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Lammekebab
750 g udbenet lammebov eller -kølle
2 peberfrugter
Marinade:
1 dl olie
saft af 1 citron
1 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
1 laurbærblad
2 tsk stødt oregano
½ tsk salt
peber
Grillspid
*
Sådan laves Lammekebab
Marinade:
1. Rør olie og citronsaft sammen i en skål.
2. Pil skalotteløg og hvidløg, del begge dele et par gange.
Kom dem i marinaden sammen med knust laurbærblad, oregano,
salt og peber.
3. Skær kødet i mundrette stykker og læg dem i marinaden.
Dæk skålen til og lad kødet trække i køleskabet mindst 4
timer, gerne til næste dag.
Vend af og til.
4. Befri peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem i
mindre stykker.
5. Hæld marinaden fra kødet, gem den til pensling.
Sæt kødstykkerne på grillspiddene, skiftevis med
peberfrugtstykkerne.
Pensl med marinaden.
6. Anbring de fyldte spid 10-15 cm over en trækulsgrill
eller fra ovnens grillelement.
Vend spiddene et par gange og pensl med marinaden.
Stegningen varer 6-8 min.
Får de for hurtigt farve, må de flyttes længere fra
grillvarmen, ellers bliver de brankede udvendigt og rå indeni.
Tips: Server Bulgur, kogt
eller løse ris til, smagt til med citronsaft og friskklippet mynte, samt Agurkesalat,
græsk.
Bulgursalat
eller Fetasalat
passer også fint til.
Se også Chelo
kebab.
Se alle de bedste opskrifter med Lam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------