Let at lave. Mellem pris. 4 personer. Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 6-7 min.
# Ingredienser
til Lammekoteletter, panerede
8 dobbelte lammekoteletter, mindst 2 cm tykke
1 æg (evt 2)
40 g hvederasp (1 dl) eller Panko
salt og peber
citronbåde
Til stegning: 40 g smør evt. 2 spsk olie
*
Sådan laves Lammekoteletter, panerede
1. Frosne koteletter skal være tøet helt igennem.
Tør koteletterne godt og skær et par snit i fedtkanten.
2. Pisk ægget sammen i en tallerken, bland raspen med salt
og peber på en anden tallerken.
3. Vend koteletterne i æg, lad det løbe lidt af, og vend dem
så i rasp.
Sørg for, at raspen dækker.
Lad koteletterne hvile nogle min. med rasplaget, så går det
ikke så nemt af ved stegningen.
4. Varm fedtstoffet op på panden og steg 2-3 koteletter ad
gangen ved god varme.
Beregn et par min. på hver side.
Paneringen skal være sprød og gyldenbrun.
5. Tag koteletterne af panden og lad dem hvile et minut
eller to før de serveres, så når varmen at fordele sig i kødet, der bliver
ensartet rosa.
De må ikke dækkes til, så mister de sprødheden.
Tips: Spis Kartoffelmos til,
gerne tilsat hakket brøndkarse eller andre krydderurter.
Annakartofler,
Kartoffelfad
med krydderurter eller Kartoffelgratin,
fransk ledsager godt.
Ligeså Bønnesalat,
grøn, varm eller smørdampet spinat.
Se også Lammekoteletter,
stegte for tilbehør.
Se alle de bedste opskrifter med Lam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------