Her får du risdessert i flere spændende udgaver. Vælg mellem
mandel-rosenvand, med litchi, krydret risdessert, mandel eller pistacie-risdessert.
Det er let og lækkert.
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 45 min. 4 personer.
# Ingredienser
150 g arborio ris
¾ liter sødmælk
2 stykker hel kanel
75 g melis
3 spsk rosenvand
¼ tsk friskrevet muskat
75 g hakkede mandler
rosenblade, til pynt
* Tilberedning
Kog risen 5 min i vand. Dryp af, og sæt til side.
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde, og tilsæt ris og
kanel.
Bland det godt, og lad det simre sagte 40 min for lav varme.
Rør af og til. Tilsæt sukkeret nogle få min før, det er
færdigt.
Tag gryden fra varmen, kassér kanelen, og tilsæt rosenvand.
Rør forsigtigt.
Fordel i 4 portionsforme, køl af, og sæt i køleskab mindst 2
timer.
Drys med muskat og mandler lige inden servering, og
pynt med rosenblade.
Litchi risdessert
Kog 5 dl arborio ris i 5 dl mælk, 2 tsk rosenvand og 1 dl litchisirup.
Tilsæt 10 litchifrugter. Serveres kold.
Krydret risdessert
Kog 150 g ris i vand med 1 stykke hel kanel og 4 nelliker 5
min.
Dryp risen af.
Kog på ny for middel varme med 2½ dl mælk, 100 g melis og
4 kardemommekapsler.
Tilsæt 50 g rosiner, 20 hakkede mandler og 4 dråber
rosenvand.
Mandel risdessert
Bring 1 liter mælk og 1 dl piskefløde til kogepunktet med
2 flækkede stænger vanilje og ½ dl mandelsirup.
Tilsæt 150 g skyllet arborio ris og 100 g melis.
Servér med ristede mandelflager.
Pistacie-risdessert.
Udskift mandlerne med 80 g kværnede pistacienødder og
rosenvandet med 2 tsk pistacie essens.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Risdessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------